Förslag om höjda biljettpriser inom Kalmar länstrafik

Nu föreslås biljettpriserna inom Kalmar länstrafik höjas vid årsskiftet.
Publicerad 8 oktober 2021
Foto: Linus Gunnarsson

Förslaget till nya taxor behandlades av kollektivtrafiknämnden på fredagen och går vidare in i regionens budgetprocess. Förslaget är att höja priset med i snitt 2,5 procent. Som exempel blir det nya priset för enkelbiljett för en vuxen resenär en zon från 1 januari 2022 32 kronor, en 24-timmarsbiljett vuxen en zon 64 kronor och en 30-dagarsbiljett vuxen 1 zon 715 kronor. Tilläggsavgiften, alltså avgiften som de som blir påkomna att resa utan en giltig biljett, föreslås bli 1 200 kronor.

I förslaget till nya taxor saknas i nuläget priset på 30-dagarsbiljetter inom Kalmar kommun och Kalmar länstrafik inväntar besked från Kalmar kommun.

Den ekonomiska prognosen för Kalmar länstrafik visar på ett underskott på drygt 107 miljoner kronor för år 2021. Beslutet om nya taxor tas vid regionfullmäktiges sammanträde 17 till 18 november. Det är då beslut om budget 2022 och regionplan 2022-24 tas.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.