Annons

Försvunne mannen fortfarande borta – polisen vädjar till allmänheten

Vid 18-tiden på fredagskvällen försvann en man i 70-årsåldern från Svinö i Kalmar. Trots stor sökinsats är mannen fortfarande försvunnen.
Kalmar • Publicerad 15 november 2020 • Uppdaterad 16 november 2020
Foto: Lena Gunnarsson

Polispatruller, försvarsmakten, sjöräddningssällskapet och Missing People söker mannen som nu har varit borta i ett och ett halvt dygn. Mannen kan enligt anhöriga uppträda förvirrat och därmed ha svårt att orientera sig.

Polisen använde sig under lördagen av UAS (unmanned aerial system), en slags drönare och ett flertal externa resurser ingår nu i sökandet, bland annat försvarsmaktens helikopter.

Annons

Polisen vädjar till allmänheten att kontrollera sina trädgårdar, uthus och liknande och lämna information till polisen om man gjort iakttagelser av någon som kan stämma in på mannens signalement.

”Mannen kan ha sökt flykt på sådana platser, och det är till stor hjälp om allmänhet kontrollerar sina utrymmen för att utesluta att mannen befinner sig där. Sökandet pågår intensivt i flera olika delar av Kalmar, ett stort antal polisresurser, hundförare samt helikopter söker efter mannen”, skriver polisen på sin hemsida.

Fakta

SIGNALEMENT:

- Längd 170-175 cm

- Grått skägg

- Blå midjelång jacka med reflex på ena ärmen.

- Svarta mjukisbyxor

- Mörka loafers

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons