Gästerna betygsätter: Här är de bästa restaurangerna i länet

Här är de restauranger och caféer som hamnar i topp i Kalmar län, när en ny app visar andra gästers recensioner. Recensionerna är hämtade från de största webbplatserna, så som Google, Facebook och TripAdvisor.
Publicerad 24 juli 2020
Foto: Agnes Aronsson

Begreppet “hemester” används flitigt just nu, och många väljer att utforska vad länet har att bjuda på. På hemmaplan finns det flera mysiga restauranger och fik. Men hur sållar man bort de trevliga och bra restaurangerna från bottennappen?

Eatie är en ny svensk restaurangapp som har samlat gästers betyg och information om restauranger och fik på en plattform. Det gör de genom en sammanställning av 6,4 miljoner recensioner av matställen i Sverige och Danmark. Informationen är inhämtad från de största webbplatserna, så som Google, Facebook och TripAdvisor. Restaurangerna har betygsatts på en skala 1-10.

Listan uppdateras kontinuerligt, och just nu är det följande som ligger i topp i Kalmar län:

1. Café Stenflisa, Byxelkrok, 9,6

2. OAS Café, Kalmar, 9,5

Foto: Agnes Aronsson

3. Kafé Nejlikan, Kalmar, 9,4

Foto: Agnes Aronsson

4. Slipkajen, Kalmar, 9,4

Foto: Agnes Aronsson

5. Mammas, Vimmerby, 8,6

6. torgEtt - mat & vin, Västervik, 8,3

7. Hjalmars, Kalmar, 8,0

Foto: Agnes Aronsson

8. Magasinet i Vråka, Edsbruk, 8,0

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.