Annons

Godis återkallas – miss kan leda till allvarlig allergisk reaktion

Publicerad 22 februari 2022
Aktuell godishink som återkallas.
Aktuell godishink som återkallas.Foto: Pressbild

Det är Axfood som återkallar Smått & Gott Godismix Favoriter, 700 gram. Anledningen är att godishinken innehåller godiset ”Snickers”, vilket innehåller allergenen jordnötter. Detta framgår inte av innehållsdeklarationen på godishinken och därmed finns risk för allvarlig allergisk reaktion hos en del konsumenter.

”Felet upptäcktes genom en konsument. Inga allergiska reaktioner har rapporterats eller är kända”, skriver Axfood i ett pressmeddelande.

Annons

Produkten har sålts på Willys och Hemköp. Produkten är nu stoppad för försäljning och kunder kan återlämna den i samma butik som den är köpt för ersättning. För personer som inte är allergiska mot jordnötter är det inget fel på godiset.

”Axfood beklagar det inträffade, och utreder händelsen vidare för att säkerställa att det inte inträffar igen”, skriver Axfood.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons