Annons

Eon höjer beredskapen efter SMHI:s varning om snöfall

SMHI har utfärdat en gul varning gällande snöfall över södra Götaland. Varningen berör hela Kalmar län, förutom Öland.
Publicerad 18 februari 2022
Foto: Alekseiy Gromov/Mostphotos

Snön väntas börja falla vid 16-tiden under fredagen och under kvällen och natten övergå till regn. Totalt beräknas det komma ungefär 5-10 centimeter nysnö. Under lördagen väntas mer snö falla, men då en mindre mängd.

”Osäkert hur mycket snö som kommer lägga sig. Sannolikt kommer den snö som har lagt sig att försvinna när nederbörden allt mer övergår i regn”, skriver SMHI på sin hemsida.

Annons

Längs kusten har man även utfärdat en orange varning för hårda vindbyar. Det väntas blåsa upp till 26 m/s under fredagsnatten.

Enligt SMHI kan snöfallet ge problem så som långsammare trafik, halka och dålig sikt. Det kan även leda till begränsad framkomlighet på vägar som inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor. Även inom kollektivtrafiken finns risk för inställda avgångar.

SMHI varnar också för att vädret kan orsaka störningar i el- och teleförsörjningen. Därför har nu Eon meddelat att de höjer beredskapen.

– Vi har förstärkt beredskapen både för fältpersonal och i driftcentralen och följer väderläget noga, säger Peter Hjalmar, regionchef syd på Eon, i ett pressmeddelande.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons