unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Handelsbanken stänger ner kontor

1 000 medarbetare berörs av förändringen.
Foto: Mostphotos

Handelsbanken har bestämt sig för att satsa mer på digitala tjänster, eftersom de ser allt mer avancerade behov i sina personliga möten på kontoren, samtidigt som allt fler vill göra bankärenden digitalt. I sin tur kraftsamlar man för att möta behovet med en ökad specialistkompetens.

Men förändringarna kommer bli märkbara. Dagens 380 kontor beräknas vara cirka 200 vid slutet av 2021. Färre orter ger också färre medarbetare. Personalminskningen berör nu alltså cirka 1 000 personer i Sverige de närmaste två åren.

– Förhandlingar och samråd inleds direkt med facken. Vår ambition är - som alltid i Handelsbanken - att hantera övertalighet med respekt och omsorg om den enskilda medarbetaren, säger Handelsbankens vd Carina Åkerström i ett pressmeddelande.

Handelsbanken har bland annat kontor i Kalmar, Borgholm, Färjestaden, Nybro, Emmaboda, Mönsterås, Torsås, Västervik och Oskarshamn. Om något av dessa kontor berörs är än så länge okänt.