Här är årets destination för husbilsfantaster

”Årets destination 2022” blev Destination Glasriket samt Destination Kosta.
Publicerad 23 mars 2022
Foto: Pressbilder
Foto: Pressbilder

Vinnare av "Årets destination 2022” blev Destination Glasriket samt Destination Kost, när FREEDOMtravel delade ut sin utmärkelse. Priset är nytt och delades för första gången ut under Husbilsmässan i Kista i mars 2022.

– Det går inte att skilja dessa två destinationer åt. De hör liksom ihop både geografiskt men även det fina samarbetet dem emellan, säger Helena Bergström på FREEDOMtravel i ett pressmeddelande.

För Destination Glasriket och Destination Kosta är utmärkelsen ett kvitto på att Glasriket och Kosta är bra, välkomnande och spännande besöksmål för den husbilsresande turisten.

Sedan hösten 2020 driver Destination Glasriket AB ett EU-finansierat projekt vars syfte är att utveckla Glasriket som ett besöksmål för husbilsturister. Eftersom Glasrikets starkaste attraktion, glastillverkningen, har öppet året runt finns det också ett intresse att vara attraktiv för husbilsturisten under större delen av året.

– Det finns många gemensamma nämnare mellan husbilsturisten och Glasriket. Här hittar du slingrande bra vägar genom varierat landskap. Helt fritt från enformiga motorvägar. Det är relativt tätt mellan besöksmålen som dessutom erbjuder ett stor bredd vad gäller upplevelser. Dessutom nära till service då det finns många mindre samhällen där det är lätt att proviantera. Detta är några av de anledningar till att vi idag arbetar med att utveckla Glasriket att bli en allt mer attraktiv destination att besöka för husbilsturisten, säger Mia Lundholm, projektledare för Glasrikets Husbilsprojekt i pressmeddelandet.

Glasriket har fått fler ställplatser och i Kosta har man valt att anlägga en ny ställplats i direkt anslutning till Kosta Safaripark inför kommande säsong. Det kommer nu finnas över 60 ställplatser i Kosta, där det även finns aktiviteter och restauranger.

– Vi har sett en stadig ökning av besökande husbilsresenärer och det är en viktig målgrupp för oss då de både uppskattar upplevelser samt besöker oss så gott som hela året, säger Emil A. Jansson på Destination Kosta i pressmeddelandet.

Pressfoto.
Pressfoto.

Motiveringen till priset:

”De får priset då de erbjuder ett härligt resmål för husbilsresenärer. Här finns upplevelser i form av glasbruk, konst, kultur och natur – alla tider på året! Som husbilist känner man sig välkommen, och det är lätt att hitta till ställplatser och campingar”

Med destination menas ort, region eller annat geografiskt område som de bedömer som bäst utifrån nedan kriterier:

· Gott om ställplatser och/eller campingar

· Man känner sig välkommen med husbil

· Unika upplevelser och sevärdheter

· Ett resmål som kan besökas under en stor del av året

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.