GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Här är nomineringarna till stora IT-kompetenspriset 2022

Nu har tio företag eller organisationer nominerats till Stora IT-kompetenspriset. Bakom priset står institutionen för datavetenskap och medieteknik vid Linnéuniversitetet.
Publicerad 16 mars 2022
Förra årets vinnare av Stora IT-kompetenspriset var VISMA SPCS. Foto: Linnéuniversitetet
Förra årets vinnare av Stora IT-kompetenspriset var VISMA SPCS. Foto: Linnéuniversitetet

Priset delas ut till ett företag eller en organisation som utmärkt sig inom utbildning och kompetensutveckling. De tio nominerade är i år Colix, Electrolux Professional, Hydroware, IST, Kalmar Energi, Kalmar kommun, Region Kalmar, Sensative, TietoEvry och Xelent.

Dessa företag eller organisationer har nominerats för sitt stora engagemang i samverkan med utbildningar och studenter i Kalmar och Kronobergs län under 2020 och 2021.

– Det är roligt att se att vi har flera nya företag och organisationer i listan med nominerade, konkurrensen är hård och det var totalt 43 organisationer som har blivit nominerade av utbildningsanordnare i Kalmar och Kronoberg, säger forsknings- och projektkoordinator Diana Unander som koordinerar processen för Stora IT kompetenspriset i ett pressmeddelande.

De nominerade företagen ska intervjuas om deras samverkansarbete och hur de jobbar med intern kompetensutveckling. Därefter kommer juryn att välja ut årets vinnare. Priset delas ut i samband med Digibrunchen på Videum den 17 maj, då förra årets vinnare VISMA SPCS berättar om sitt arbete med utbildningssamverkan och kompetensutveckling av personal. Digibrunchen sänds även online.

Juryn består i år av:

Johan Leitet, Linnéuniversitetet

Stefan Uppman, Videum Science Park

Catarina Bracher, Digitri

Mats Olsson, Kalmar Science Park

Ia Willamsson, Campus Ljungby

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.