GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Här är veckans sommarpratare

Sommar i P1 sänds varje dag kl 13.00 från midsommardagen den 25 juni fram till 21 augusti.
Publicerad 1 augusti 2022
Några av veckans sommarpratare. Foto:  Lina Arvidsson/Mattias Ahlm
Några av veckans sommarpratare. Foto: Lina Arvidsson/Mattias Ahlm

Det här har veckans sommarpratare att säga om sina program till Sveriges Radio:

1 augusti Carl Hedin, ryttare, influencer

Carl Hedin är dressyrryttare och influencer inom ridsporten, som bland annat vunnit SM-guld i lagdressyr.

– Mitt Sommarprat kommer handla om min brokiga väg till att leva mitt drömliv omgiven av djur och hästar. Jag kommer berätta om några av de händelser som har format mig till den jag är idag.

2 augusti Katrine Marcal, journalist, författare

Katrine Marçal är journalist och författare och skriver för Dagens Nyheter, samt har skrivit en bok om kvinnor och ekonomi. Hon är bosatt i Storbritannien.

– Jag ska prata om män, manlighet och vikten av att hålla i hatten.

3 augusti Siw Malmkvist, artist

Siw Malmkvist sommarpratar på dagen 25 år efter att hon var värd för programmet förra gången. I sitt sommarprat går hon ännu längre tillbaka i tiden.

– Min barndom var lycklig, allt var lek. Vi var nio syskon som älskades av mor och far. Det var först i skolan som jag förstod att det fanns olika samhällsklasser och ännu senare gick det upp för mig att man kunde ha som arbete att sjunga.

4 augusti Sebastian Stakset, rappare

Sebastian Stakset nådde framgångar under artistnamnet Sebbe Staxxs som frontman i hiphopgruppen Kartellen. Han har gått från kriminell till troende.

– Jag kommer att tala om förlåtelse. Hur viktigt det är när man har gjort mycket skit i livet, att känna att man kan bli förlåten. Jag tror många människor mår dåligt av att känna att de aldrig kan bli förlåtna och det för med sig mycket skuld och skam.

5 augusti Farshid Jalalvand, forskare, medicinsk mikrobiolog

Farshid Jalalvand är disputerad mikrobiolog och kulturskribent. Under coronapandemin har han varit vaccinexpert i olika medier.

– Mitt Sommarprogram kommer handla om de eviga frågorna. Hur de uppstår, och om hur vetenskap och filosofi kan bistå oss i jakten på svar.

6 augusti Anna-Karin Palm, författare

Anna-Karin Palm är författare och kulturskribent. Hon debuterade 1991 med romanen ”Faunen” och hennes biografi över Selma Lagerlöf, ”Jag vill sätta världen i rörelse” nominerades till Augustpriset 2019.

– Jag kommer att tala om kvinnorna i mitt liv, om skrivande och läsande och om mina vänner bland de döda

7 augusti Amy Deasismont, skådespelare, manusförfattare, artist

Redan som 12-åring slog Amy Deasismont igenom som artist under namnet Amy Diamond. Numera är hon även skådespelare och manusförfattare.

– Jag kommer prata om tid och ett överfullt källarförråd. Om att fylla 30 och redan ha en karriär som precis fyllt 18. Att vara myndig i dubbel bemärkelse men ändå leta efter sig själv.

Källa: Sveriges Radio

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.