Annons

Här finns flest sommarjobb att söka

Nu är antalet lediga sommarjobb på ungefär samma nivå som före pandemin, enligt Arbetsförmedlingen. Det finns hela 48 000 sommarjobb att söka på Platsbanken.
Publicerad 20 februari 2022
Foto: Mostphotos

– Att närmare 50 000 lediga platser annonserats under december och januari visar på ett stort behov av sommarpersonal i de allra flesta delarna av landet. Det är fortfarande långt till sommaren men undantaget pandemiåren har arbetsgivarna tenderat att annonsera sommarjobben allt tidigare då konkurrensen om arbetskraften är hög inom många branscher, säger Johan Eklöf, analytiker på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

I Kalmar finns det i nuläget cirka 3600 utannonserade sommarjobb. Flest platser att söka finns inom hemtjänst, hemsjukvård och äldreboende. Näst flest platser finns inom restaurang och som köksbiträden.

Annons

– Äldreomsorgen och vården står aldrig still och personalen som arbetar nu behöver semester. Framåt kan man också tänka sig att restaurangbranschen kommer att öka antalet annonser i och med att restriktionerna togs bort i början av februari, säger Johan Eklöf, analytiker på Arbetsförmedlingen.

– Förutom jobben i Platsbanken är det ett bra tips att själv ta kontakt med arbetsgivare eftersom alla inte annonserar. Bra tips till jobbsökandet finns på Arbetsförmedlingens speciella sommarjobbswebb, säger Ellinor Wassberg, jobbsökarexpert på Arbetsförmedlingen.

Vanligaste yrkena bland anmälda sommarjobb dec-jan

• Undersköterskor (hemtjänst, äldreboende med flera)

• Vårdbiträden

• Vårdare, boendestödjare

• Kriminalvårdare

• Butikssäljare, fackhandel

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons