unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Helena cyklar från Stockholm till Långe Erik: ”Ser fram emot allt”

Det är Helena Löfgren som ligger bakom äventyret ”Fyr till fyr - och vägen dit”. Hon ska nämligen cykla från Stockholm den 8 juli och anländer till Långe Erik på Öland den 16 juli. ”Jag vill lära mig att inte vara rädd för att äventyra själv”, säger Helena.
Helena Löfgren på Öland.
Helena Löfgren på Öland.
Foto: Privat/Helena Löfgren

Helena Löfgren, som bor i Stockholm, planerar att cykla från huvudstaden ända upp till norra Öland. På vägen gör hon övernattningsstopp i Trosa, Söderköping, Loftahammar och Oskarshamn innan hon anländer till Kalmar den 12 juli. Dagen efter tar hon cykelbåten Dessie mellan Kalmar och Färjestaden och därefter cyklar hon till fyrarna Långe Jan på södra Öland och sedan upp till Långe Erik på norra Öland.

– Största anledningen till det här äventyret är att jag går en äventyrsutbildning som heter Adventure Academy. I den är en av delarna att vi ska genomföra ett äventyr i sommar. Först hade jag planerat ett äventyr i Norge, men det fick jag ställa in på grund av corona. Nu blir det ett äventyr hemma i Sverige i stället, och det är jag väldigt glad över, säger Helena Löfgren.

Hur hon ska övernatta är i dagsläget inte helt bestämt. Antagligen kommer hon boka boende hela vägen ner till Kalmar, men tältar tre nätter i samband med att hon cyklar från södra till norra Öland.

Hur tar du dig tillbaka till Stockholm?

– Tanken är att jag ska cykla tillbaka också. Jag älskar Öland. Landskapet, havet, allt är fantastiskt. Min sambos familj har stuga i Djupvik på Öland och där brukar vi vara så mycket som möjligt om somrarna. Efter att jag har cyklat till Långe Erik cyklar jag till stugan i Djupvik och stannar där i två veckor innan jag cyklar hem igen.

Foto: Privat/Helena Löfgren

Helena har förberett sig ordentligt inför äventyret. Hon har gjort en gedigen projektplan, med bland annat bakgrund, syfte, delmålsplaner, dagsplan, boendeplan, beskrivning av alla delsträckorna och vad det finns för sevärdheter på vägen. På grund av en tidigare skada i ryggen tar Helena cyklingen i sitt eget tempo. Hon tänker att hon kör i tvåtimmarsintervaller men om hon behöver stanna efter en timme gör hon det.

– Förutom att göra projektplanen har jag också har tränat under vintern och våren, dels genom cykling och dels genom vandringar och i slalombacken.

Vad ser du som den största utmaningen under ditt äventyr?

– Att jag gör det helt själv – det är den största utmaningen för mig. Jag gör mycket saker, men aldrig på egen hand. Det gjorde jag däremot förr när jag var yngre. Min tanke med att söka till utbildningen var för att lära mig att inte vara rädd för att äventyra själv.

Och vad ser du mest fram emot med ditt äventyr?

– Allting med cykelresan. Och jag ser fram emot att se hur jag hanterar ensamheten.

Den som vill hålla sig uppdaterad om Helena Löfgrens äventyr kan följa henne i sociala medier, på hennes Instagramkonton @adventurehelena och @hellofgren.

– Förhoppningen är att inspirera andra att också våga.

Foto: Privat/Helena Löfgren
Foto: Privat/Helena Löfgren
Namn: Helena Löfgren
Ålder: 54
Bor: Stockholm
Jobbar med: IT på TUI
Familj: Sambo
Intressen: Friluftsliv, cykling, foto och resa

Läs mer

Ny tjänst – gör intyg på negativt coronatest innan resor

Coronavirus

Ny tjänst – gör intyg på negativt coronatest innan resor

En ny tjänst i Kalmar gör intyg på negativt coronatest till folk som ska på utlandsresor, eller för de som vill träffa folk i riskgrupp.

Kalmar: Drograttfyllerist stoppades av polis

Kalmar

Kalmar: Drograttfyllerist stoppades av polis

En man i 25-årsåldern misstänks nu för drograttfylleri och innehav samt bruk av narkotika.

Utökad provtagning i Kalmar län

Nyheter

Utökad provtagning i Kalmar län

Regionen förstärker nu möjligheterna till egenprovtagning för covid-19 i Kalmar län.

Blåljus: Drograttfylla i Kalmar i natt

Kalmar

Blåljus: Drograttfylla i Kalmar i natt

Polisen upptäckte det misstänka drograttfylleriet vid 01-tiden i natt.

Bostadsgarantin i Kalmar uppfylldes i år

Kalmar

Bostadsgarantin i Kalmar uppfylldes i år

330 nya studenter har skrivit bostadskontrakt. Nu finns 44 studentbostäder kvar som öppnas upp för sökanden under dagen.

”Skynda långsamt och våga testa”

Kalmar

”Skynda långsamt och våga testa”

Kalmar i rörelse del 2 sätter fokus på löpning i allmänhet, och löparglädje i synnerhet!