Annons

Högstadieskolor kan övergå till distansundervisning om det behövs

På torsdagseftermiddagen höll utbildningsminister Anna Ekström (S) en digital pressträff tillsammans med Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson och Skolverkets Peter Fredriksson.
Publicerad 7 januari 2021

– I dag presenterar jag en ny möjlighet som regeringen planerar att fatta beslut om. Det blir möjlighet för öppna grundskolor att använda fjärr- eller distansundervisning. Högstadiet kommer att kunna använda samma regelverk som öppna gymnasieskolor kunnat använda sig av, säger Anna Ekström.

– Regeringen planerar att fatta beslut om de nya bestämmelserna i morgon. Beslutet kan träda i kraft på måndag, då den stora majoriteten elever i Sverige börjar grundskolan.

Annons

– Den här nya bestämmelsen innebär en möjlighet, inte en skyldighet. Beslutet är huvudmannens, förutsättningarna skiljer sig mycket i landet.

– Vi har sedan i mars haft möjlighet att stänga skolor helt och hållet. Med den här nya möjligheten har vi dessutom möjlighet att ha skolan öppen och dels bedriva undervisning på distans. Vi ger nu skolorna ytterligare ett verktyg.

Reglerna kommer inte att omfatta bland annat grundsärskolan.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons