GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

I dag testas Hesa Fredrik – det betyder de olika signalerna

Hesa Fredrik och Viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har som syfte att varna allmänheten vid fara, som till exempel en stor brand eller annan allvarlig olycka. Varnings- och informationssystemet kan också användas för att ge beredskapslarm och flyglarm om landet skulle hamna i krig.
Publicerad 13 juni 2022 • Uppdaterad 13 juni 2022
Foto: GAMMA-MAN/MOSTPHOTOS

Signalerna Viktigt meddelande till allmänheten och Faran över prövas klockan 15.00 första helgfria måndagen i mars, juni, september och december. Förra måndagen, 6 juni, hördes inte Hesa Fredrik och det beror på att det var nationaldagen. Istället testas signalen idag 13 juni.

I videon nedan får du reda på vad de olika signalerna betyder.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.