GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Infrastrukturpengar till länet glädjer länsstyrelsen

Regeringen har beslutat om en ny nationell infrastrukturplan 2022-2023. Totalt fördelas 881 miljarder kronor som en satsning för att öka takten i utvecklingen av Sveriges infrastruktur.
Publicerad måndag 16:33
Foto: Mostphotos

Länsstyrelsen Kalmar län är glada över satsningen på trafikplats Glasporten i Nybro och steg ett i byggandet av dubbelspår mellan Växjö och Alvesta.

– I vårt yttrande påtalade vi vikten av att skapa grundläggande tillgänglighet i länet och ett sammanknutet Sydsverige. Historiskt har uteblivna satsningar hämmat den regionala tillväxten, framför allt när det gäller arbetsmarknadsförstoring och näringslivets behov av mer hållbara och robusta transporter. Dessa två satsningar är mycket välkomna steg på vägen, tillsammans med övriga satsningar som sedan tidigare fanns i planen, säger landshövding Peter Sandwall i en kommentar.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.