GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Inga krav på vaccinpass när restriktionerna tas bort

Den 29 september är det dags för oss att börja återgå till det ”normala” livet utan coronarestriktioner. Nu kommer regeringen med ytterligare besked om hur det kommer se ut.
Publicerad 23 september 2021
Foto: Adam Wrafter/Bildbyrån

Två saker stod klart efter regeringens pressträff under torsdagen. Det första är att stora evenemang inte kommer ha några begränsningar på antalet deltagare.

– Alla typer av evenemang kan nu planera för att öppna upp helt från och med den 29 september, och det kommer heller inte finnas kvar några deltagarbegränsningar, säger kulturminister Amanda Lind (MP).

Det andra som stod klart efter pressträffen var att det inte kommer krävas några vaccinationsbevis för att få delta i stora evenemang.

– Det förslag om vaccinationsbevis som just nu är ute på remiss kommer inte att behöva användas för några evenemang.

Men Amanda Lind betonar att förslaget kommer finnas kvar ifall vi i framtiden hamnar i ett sämre läge då restriktionerna blir aktuella igen.

Socialminister Lena Hallengren (S) upprepade även det som regeringen och Folkhälsomyndigheten tidigare sagt om att ovaccinerade uppmanas fortsätta hålla sig till restriktionerna.

– Den som ändå inte är vaccinerad måste fortsätta vidta försiktighetsåtgärder, rådet till ovaccinerade är att fortsätta hålla avstånd. Vaccin är vårt starkaste vapen mot pandemin.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.