GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Inte bara Kalle på jul – här är nya satsningen i SVT

Kalle Anka och hans vänner är ett stående inslag för många svenskar under julafton. Nu hoppas SVT på att en ny tradition ska ta form.
Publicerad 18 augusti 2022
Kalle Anka och hans vänner lockar varje jul.
Kalle Anka och hans vänner lockar varje jul.Foto: Katja Kircher/Mostphotos

Det är nämligen en storsatsning där tittarna under julafton 2023 får möta berättelser baserade på verk av Astrid Lindgren – både klassiska klipp och nyproducerade animationer, det rapporterar Aftonbladet.

– Ambitionen är att skapa en fin julaftonstradition för alla generationer. Vi har ju även Kalle Ankas jul i tablån, men det finns utrymme för många klassiker i SVT, säger Hanna Stjärne till Aftonbladet.

Det blir bland annat nyproducerade animationer av Nils Karlsson-Pyssling, Emil i Lönneberga, Räven och Tomten samt Kajsa Kavat.

– Det känns fantastiskt att på ett nytt sätt kunna lyfta fram Astrid Lindgrens stämningsfulla berättelser, säger Hanna Stjärne, till tidningen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.