GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Internationella pizzadagen – här är den mest populära pizzan

Fler än en pizza i sekunden. Så mycket säljer de stora hemleveranstjänsterna under nyårsdagen. I dag, den 1 januari, firar vi internationella pizzadagen.
Publicerad 1 januari 2022
Genrefoto: Mostphotos
Genrefoto: Mostphotos

Det är den största dagen på året för hemleverans av mat, med upp till tre gånger mer beställningar än vad de brukar få på söndagar.

En vanlig vecka är söndagar den absolut största pizzadagen då vi äter som mest pizza, men när det gäller högtidsdagar så slår nyårsdagen allt. Efter nyårsdagen följer annandag jul, midsommardagen och första maj som de största pizzadagarna.

Baserat på de beställningar som har gjorts till Foodora under 2021 har företaget listat de pizzasorter som är våra största favoriter.

1. Kebabpizza

2. Vesuvio

3. Hawaii

4. Capricciosa

5. Margherita

Men vad gillar folk att ha för sås till sin kebabpizza då? I södra Sverige är vitlökssåsen (47 procent) mest populär, följt av blandad sås, mild + stark (33 procent) och därefter mild sås (28 procent), skriver Aftonbladet.

Genrefoto: Mostphotos
Genrefoto: Mostphotos
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.