GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

2 000 strömlösa i Kalmar län

Oklart när problemen är åtgärdade.
Publicerad 10 augusti 2020 • Uppdaterad 10 augusti 2020
Foto: Göran Erlandsson/Mostphotos

Det var tidigt på måndagsmorgonen som ett åskoväder drog in över norra Kalmar län. Åskovädret har visat sig vara sig så kraftigt då 2 000 hushåll saknar ström.

Hittills är det Eon-kunder i Hultsfred, Högsby, Mönsterås, Nybro, Oskarshamn, Vimmerby och Västervik kommun som saknar elektricitet. När strömmen kan vara tillbaka är dock oklart.

– Vi vet inte när problemen kan vara åtgärdade. Så länge det åskar kan vi inte göra någonting, säger Jan-Erik Olsson, presskommunikatör vid Eon.

När KalmarPosten förhörde sig om läget vid 14.30 var cirka 400 hushåll fortsatt strömlösa.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.