Annons

Smittskyddsläkaren rekommenderar distansundervisning april ut

På fredagseftermiddagen meddelar Region Kalmar län att smittskyddsläkaren rekommenderar en fortsatt kombinerad när- och distansundervisning vid länets gymnasieskolor under hela april månad.
Publicerad 26 mars 2021

Det är de senaste veckornas rejäla ökning av antalet smittade i länet som ligger till grund för smittskyddsläkarens rekommendation.

– Det är gymnasieskolornas huvudmän som fattar beslut om distansundervisning och dess omfattning. Det sker utifrån det lokala smittläget och verksamhetens förutsättningar. Bedömningen kan därför skilja sig åt både mellan kommuner och inom kommuner, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin, i ett pressmeddelande.

Annons

Lisa Labbé Sandelin har på fredagen haft samråd med gymnasieskolornas huvudmän och rekommendationen kommer att omprövas löpande utifrån rådande smittläge.

Nu vädjar Lisa Labbé Sandelin till elever, lärare och övriga allmänheten, att försöka begränsa smittspridningen genom att minska sitt kontaktnät och följa de råd och rekommendationer som finns.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons