Kalmar län har fått en ny landshövding

Regeringen har utsett Peter Sandwall till landshövding i Kalmar län.
Publicerad 3 juli 2020
Foto: Privat

Peter Sandwalls förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Kalmar län gäller i nästan sex år, från och med den 21 september 2020 till och med den 31 augusti 2026.

– Jag är verkligen glad över förtroendet att få bli landshövding i Kalmar län. Det känns både spännande och stimulerande och jag ser fram emot att få lära känna länet och alla medarbetare på Länsstyrelsen, säger Kalmar läns nya landshövding Peter Sandwall i ett pressmeddelande.

Den vikarierande landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård är positiv till att Peter Sandwall har utsetts till ny landshövding.

– Vi hälsar Peter Sandwall varmt välkommen till Kalmar län och till Länsstyrelsen. Peter blir en långsiktig och bra lösning för länet, säger hon i pressmeddelandet.

Peter Sandwall föddes 1963 och är sedan oktober 2012 generaldirektör för Försvarsmakten. Mellan åren 2002 till 2012 var han departementsråd i Finansdepartementet. Peter Sandwall är utbildad nationalekonom, reservofficer och tidigare även fartygschef i flottan.

– Peter Sandwall är en generaldirektör med gedigen erfarenhet av att leda statlig verksamhet. Peter Sandwalls breda erfarenhet från statsförvaltningen och Försvarsmakten kommer att vara en tillgång både för länsstyrelserna och för Kalmar län, säger civilminister Lena Micko i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.