Kalmar läns föreningar får 12 miljoner kronor

12 miljoner kronor delades ut i stöd under förra året. Pengarna gick till projekt i Kalmar län som riktar sig till barn, unga och personer med funktionsnedsättning. Det är tre miljoner kronor med jämfört med 2018.
Publicerad 26 augusti 2020
Hans Andersson, enhetschef på Arvsfonden
Hans Andersson, enhetschef på ArvsfondenFoto: Magnus Fond

I Kalmar län fick fyra projekt dela på totalt 12 miljoner kronor. Det innebär att Kalmar läns totala projektanslag beviljades med 48 kronor per invånare, vilket räckte till åttonde plats i rankningen i landet.

Den organisation som tilldelades störst anslag i länet var Södra Vi idrottsförening, som fick 2,8 miljoner kronor för att bygga allvädersbanor i Vimmerby.

– Projekten är viktiga för att minska utanförskapet och öka delaktigheten i Kalmar län och hela landet. De stärker demokratin i den oroliga tid som vi befinner oss i, säger Hans Andersson, enhetschef på Arvsfonden i ett pressmeddelande.

Projektbarometern, som Arvsfonden tagit fram, visar på stora skillnader mellan länen i hur mycket medel som delas ut. Jämtland var det län som fick mest projektstöd med 149 kronor per invånare. Blekinge var det enda länet i Sverige där inga projektmedel betalades ut. Totalt beviljade Arvsfonden 749 miljoner kronor i stöd under 2019 vilket är den största utdelningen någonsin.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.