GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmarpolisen delar sorgen efter dödsolyckan: ”Våra tankar går till..”

Tre personer, konstnären Lars Vilks samt två poliser, omkom i den svåra olyckan i Markaryd som inträffade under gårdagen.
Publicerad 4 oktober 2021
Olof E/Wikimedia Commons
Olof E/Wikimedia Commons

Det var under söndagseftermiddagen som det inträffade en olycka på E4 utanför Markaryd i Småland. En civil polisbil och en lastbil kolliderade med varandra. Tre personer, en skyddsperson och två poliser, omkom i olyckan. Poliserna arbetade på personskyddsgruppen i region Syd och skyddspersonen som omkom var konstnären Lars Vilks, vilket hans sambo bekräftar för DN. Vilks konstverk så som Nimis och teckningen av Muhammed som en rondellhund har blivit mycket omdiskuterade.

Polisen i Kalmar och på Öland har skrivit om olyckan på sin Facebook-sida.

”Våra tankar går till vår skyddspersons anhöriga och våra kollegors familjer och närmaste arbetskamrater.”, skriver de.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.