Annons

Kaos på kirurgin – Region Kalmar kopplas in

Högljudda protester, massiv sjuksköterskeflykt och hårda besparingar. En redan hög belastad sjukvård blev inte bättre av ett kaos på kirurgkliniken i Östersund. Nu kopplas Region Kalmar in för att granska verksamheten.
Publicerad 2 januari 2021
Foto: Mostphotos

Ja, läget på kirurgkliniken på Östersunds sjukhus har varit allt annat än bra under 2020. I höstas gick det så långt att den omtyckte områdeschefen på kliniken, Anna Warg, meddelade att hon lämnar sitt uppdrag i mars. Beslutet fick ett 60-tal medlemmar i den lokala läkarföreningen att gå i taket, som i sin tur gick ut och visade sitt stöd för Anna Warg, skriver Läkartidningen.

Men nu hoppas kliniken på att få arbetsro igen. Tidigare i höstas beslutade hälso- och sjukvårdsnämnden att verksamheten ska granskas, och därför vänder man sig till Region Gävleborg och Region Kalmar som ska ge stöd i processen. Däribland att komma med konkreta förslag på vad som kan utvecklas eller förändras.

Annons

– Vi ska fokusera på vad vi kan göra för att förbättra för medarbetarna och patienterna så att vi får en attraktiv arbetsplats, en god arbetsmiljö och att det blir patientsäkert, säger Maria Söderkvist till Östersunds-Posten.

Det bakomliggande skälet till att just Region Kalmar har valts ut, ska bero på att dess storlek är jämförbar med Jämtland Härjedalens.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons