GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Klädjätten skär ner på 1500 tjänster

Publicerad 30 november 2022
Genrebild H&M-butik.
Genrebild H&M-butik.Foto: Thomas Möller/Mostphotos

Klädjätten H&M meddelade tidigare att man inlett ett åtgärdsprogram för att minska kostnader och effektivisera verksamheten. Nu står det klart att man bland annat kommer att skära ner på 1 500 tjänster.

Enligt H&M kommer åtgärdsprogrammet i sin helhet att ge besparingar på ungefär två miljarder kronor om året.

– Vårt påbörjade åtgärdsprogram innebär att vi ser över vår organisation och vi har stor respekt för att medarbetare påverkas av detta. Vi kommer att stötta våra kollegor för att hitta bästa möjliga lösning för deras nästa steg, säger Helena Helmersson, vd, i ett pressmeddelande.

H&M har två butiker i Kalmar, en i köpcentret Baronen och en i Kvarteret Giraffen, men det är i nuläget oklart hur dessa butikers personal kommer påverkas av beslutet.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.