Annons

KLT-resenärer nöjdast i landet med bussarnas punktlighet

Kalmar länstrafiks bussar är mest punktliga i Sverige, i alla fall enligt undersökningen kollektivtrafikbarometern som görs av Svensk Kollektivtrafik.
Publicerad 13 februari 2022
Foto: Linus Gunnarsson

Undersökningen har genomförts sedan 2001 och i den ingår samtliga länstrafikbolag i Sverige. 80 000 intervjuer har genomförts under hela 2021 via webb och telefon.

När det kommer till nöjdhet med den senaste resan hamnar Kalmar länstrafik på tredje plats. KLT hamnar även på tredje plats när det kommer till förarens bemötande och hur rent det upplevs vara på bussarna. När det gäller bekvämligheten hamnar de på fjärde plats.

Annons

92 procent av de resande med Kalmar länstrafik var nöjda med serviceresor som färdtjänst och sjukresor. 83 procent var nöjda med handläggningen av serviceresorna.

När det kommer till punktligheten får KLT bäst betyg i hela landet – 94 procent av deras resenärer anser att bussarna kom fram i utsatt tid eller med högst fem minuters försening. Genomsnittet i landet är 86 procent.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons