”Miljövänliga” fotbollsplaner kan trygga Kalmars framtid

Kalmar kommun sneglar på hur vattenförbrukningen kan minimeras. Då är fotbollsplanerna i fokus.
Publicerad 20 oktober 2020

Kalmar kommun har bestämt sig för att minimera förbrukningen av dricksvattnet. Därför har Kultur- och fritidsförvaltningen startat ett projekt, där syftet är att hitta hållbara lösningar för att bevattna kommunens fotbollsplaner. Det eftersom kommunen räknar med att klimatet i kommer bli torrare i framtiden.

”I projektet undersöks Fredriksskans A-plan, Gastens IP, Gröndals IP, Lindsdals IP, Bergaviks IP, Södra Utmarkens IP, Rinkabyvallens IP, Rockneby och Guldfågelns arena.”, skriver Kalmar kommun på sin hemsida.

Kommunen kommer nu arbeta vidare med att ta fram en uppdaterad handlingsplan över hur fotbollsplanerna kan bevattnas på ett hållbart vis. Därutöver ska även kostnader och åtgärder ses över. Efter att handlingsplanen är framtagen, kommer varje fotbollsplan behandlas som ett separat projekt.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.