Körde fram till olycksplats trots förbud - åtalas för trafikbrott

En företagare i Nybro kontaktades av en anställd som berättade att hans skåpbil hade börjat brinna under färd. Företagaren åkte till platsen, vilket nu lett till att han åtalats för brott mot trafikförordningen.
Publicerad 24 maj 2021
Den åtalade mannen körde förbi vägkonen och fram till sin skåpbil som hade börjat brinna. Nu åtalas han.
Den åtalade mannen körde förbi vägkonen och fram till sin skåpbil som hade börjat brinna. Nu åtalas han.Foto: Ur Polisens förundersökning

Branden i skåpbilen startade en kväll i slutet av januari. Efter att ha ringt räddningstjänsten kontaktade den anställde sin chef, som befann sig i närheten och körde dit.

På platsen hade räddningstjänsten spärrat av den aktuella vägsträckan genom att ställa ut koner med texten ”STOP OLYCKA” och en röd blinkande lampa uppe på. Varken det eller gestikulerande räddningstjänstpersonal ska ha hindrat företagaren från att köra fram och förbi den brinnande skåpbilen. Därför har han nu åtalats för brott mot trafikförordningen.

Själv menar mannen att konen var dåligt placerad och syntes dåligt när han kom till platsen, och att det röda ljuset inte hade tänts. Att han körde fram var för att han var orolig för att det fanns en gasflaska i skåpbilen, och ville kolla med räddningstjänsten så att ingen kom till skada.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.