Annons

KSRR byter namn

KSRR byter namn till Kretslopp Sydost. Från och med 1 januari 2021 är det Kretslopp Sydost som ansvarar för hushållsavfall och återvinningscentraler i Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn, Torsås, Vetlanda, Sävsjö och Uppvidinge.
Publicerad 7 januari 2021
Foto: Leif Ingvarson/Mostphotos

Kretslopp Sydost är en sammanslutning mellan KSRR och Vetlanda, Sävsjö och Uppvidinge kommuner. Dessa bildar ett kommunalförbund som är en form för samverkan mellan kommuner. Kommunalförbundet Kretslopp Sydost ansvarar för medlemskommunernas hushållsavfall. Kretslopp Sydost är Sveriges näst största kommunalförbund och kommer att serva över 185 000 invånare i åtta kommuner.

Kretslopp Sydost menar att det gemensamma förbundet ger många fördelar. Framförallt med utökad service till invånarna och kostnadseffektivitet, men också ur ett perspektiv där miljönytta står i fokus.

Det kommer inte att bli någon skillnad för kunderna. Soptömningen fortsätter som vanligt och slamtömningen kommer som vanligt. Även återvinningscentraler håller öppet som tidigare.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons