Annons

Kulturplan för fyra år framåt klar

Region Kalmar län är klara med sin kulturplan för 2025-2028. I planen har fyra kulturpolitiska prioriteringar öronmärkts.
Publicerad 11 november 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Linus Gunnarsson

Under onsdagen gav regionala utvecklingsnämnden grönt ljus för den nya kulturplanen som sträcker sig från 2025 till 2028. I planen ingår prioriteringar som kultur i hela länet med bredd och spets, barns rätt till kultur, stärka kulturskaparnas villkor och främja kulturens roll för regional hållbar samhällsutveckling kulturpolitiska prioriteringar.

”Med ”kultur i hela länet med bredd och spets” menas bland annat att det är viktigt att de regionala kulturverksamheterna på olika sätt tillgängliggör sitt utbud. Det ska erbjudas ett professionellt och varierat utbud som gör det möjligt för länsborna att både ta del av och utöva eget skapande inom det lokala kulturlivet”, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Med kulturplanen som utgångspunkt ska statsbidrag fördelas till regionala kulturverksamheter. Statsbidragen ska bidra till att uppnå målen plus att underlätta en god tillgång för länets invånare inom professionell teater-, dans- och musikverksamhet, museiverksamhet och museernas kulturmiljöarbete, biblioteksverksamhet och läs- och litteraturfrämjande verksamhet, professionell bild- och formverksamhet, regional enskild arkivverksamhet, filmkulturell verksamhet samt främjande av hemslöjd.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons