Landslagsturnering i fotboll avgörs i Kalmar och Nybro

Den 9 och 12 september avgörs en landslagsturnering i fotboll mellan Sverige, Norge, Danmark och Belgien – på inga mindre arenor än Fredriksskans IP i Kalmar och Victoriavallen i Nybro.
Publicerad 11 maj 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Exponera Eventfoto/Mostphotos

Det är ländernas P17-landslag som kommer att mötas i turneringen, som arrangeras av Kalmar AIK och Nybro IF i samarbete med Destination Kalmar, Nybro kommun och Smålands Fotbollförbund.

– Vi på Smålands Fotbollförbund är glada och stolta över att få vara en del i att arrangera dessa landskamper i Kalmar och Nybro. Det är en fantastisk möjlighet för den lokala fotbollen att se framtidens stjärnor på hemmaplan och samtidigt skapa inspiration till sin egen utveckling. Oavsett om du är spelare, ledare eller domare, säger Johanna Karlsson, Smålands Fotbollförbund, i ett pressmeddelande.

De första matcherna kommer att spelas lördagen den 9 september, då Sverige möter Danmark på Victoriavallen i Nybro och Belgien möter Norge på Fredriksskans IP i Kalmar.

Tre dagar senare, det vill säga tisdagen den 12 september, kommer sedan vinnarna av den första matchen möta varandra i en final medan de andra två lagen gör upp om bronsplatsen. Sveriges andra match kommer, oavsett resultatet, att spelas i Kalmar den 12 september.

– Kalmar AIK fyller 120 år i år och vilken fantastisk present att kunna välkomna så roliga lag som Sverige, Danmark, Belgien och Norge till två så historiska arenor som Fredriksskans och Victoriavallen. Vi ser fram emot att tillsammans med Nybro IF skapa ett evenemang där regionens alla ungdomslag får möjlighet att se framtidens landslagsstjärnor på nära håll, säger Patrick Karlsson, Kalmar AIK, i samma pressmeddelande.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.