unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Länsstyrelsen Kalmar läns uppmaning: Använd inte åvattnet

Flödena i länets vattendrag är långt under det normala för årstiden.
Foto: Mostphotos

En varm period med väldigt lite nederbörd har börjat påverka växt- och djurlivet i länets åar, meddelar Länsstyrelsen Kalmar län. De uppmanar därför alla att inte använda åvatten för att vattna exempelvis fält, trädgårdar och fotbollsplaner. Det är inte tillåtet att pumpa upp vatten ur ett vattendrag när det finns risk för skada på naturmiljön.

Det vatten som fortfarande rinner fram behövs för att växt- och djurlivet i vattendragen ska klara sig. Det regn som faktiskt har kommit tas upp av växtligheten, vilket medför att länets sjöar och vattendrag inte får något stort tillskott av vatten.

Det är inte bara länets små vattendrag har låga till mycket låga flöden, utan även de större vattendragen som Alsterån och Emån har låga flöden. Respektive kommun bestämmer vad som gäller med vatten från kommunalt ledningsnät och länsstyrelsen ber allmänheten att respektera de kommunala bevattningsförbuden.

Läs mer

Länet söker unga coronaambassadörer

Nyheter

Länet söker unga coronaambassadörer

Pandemin är inte över, och därför letar Krissamverkan Kalmar län efter ungdomar som kan hjälpa till att informera andra unga om covid-19-viruset.

Revisorer granskar patientsäkerheten i regionen

Nyheter

Revisorer granskar patientsäkerheten i regionen

Som en del i regionens patientsäkerhetsarbete har revisorer granskat arbetet för att minska antalet vårdskador som kan undvikas.

Utökad provtagning i Kalmar län

Nyheter

Utökad provtagning i Kalmar län

Regionen förstärker nu möjligheterna till egenprovtagning för covid-19 i Kalmar län.

SMHI: Här är veckans väder

Kalmar

SMHI: Här är veckans väder

Vi ser ut att ha en solig vecka framför oss.

Rörelse är målet

Nytt tema:

Rörelse är målet

KalmarPostens nya tema ”Kalmar i rörelse” är vårt sätt att bidra till en bättre folkhälsa i vår region. Tillsammans med Jonas Carlander, Matilda Taylor, Liselotte Klemming, Claes Hydvall och Patrick ”Poppe” Karlsson vill vi peppa och inspirera till rörelse på alla nivåer.

”En fråga om livskvalité”

Kalmar

”En fråga om livskvalité”

– Jag vågar påstå att vi är först i Sverige med en sådan här plan, kommenterar Anna Thore, ordförande i vatten- och miljönämnden, när hon och nämnden presenterade Kalmar kommuns handlingsplan för bättre vattenstatus