Länstrafiken får nytt biljettsystem nästa vecka

Det nya systemet införs den 14 september inom Kalmar länstrafik och består av flera delar och tjänster som är sammankopplade.
Publicerad 8 september 2020
Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos

Det nya systemet består bland annat av en ny app, ett nytt resekort och ny e-handel (Mitt konto). Det blir även möjligt för resenärer att välja var biljetterna ska placeras.

Det är tillsammans med Kalmar länstrafik som Länstrafiken Kronoberg, Jönköpings länstrafik och Hallandstrafiken har utvecklat det nya biljettsystemet. Det gamla systemet kommer finnas kvar med nuvarande biljetter en begränsad tid, innan det helt ersätts av det nya.

Den 30 september är den sista dagen att resa upp sitt belopp på reskassan. Om det finns pengar kvar efter det kan de dock återbetalas eller ges tillbaka som tillgodokvitto. Under hösten placeras nya biljettautomater ut runt om i Kalmar län.

– Det nya systemet är mer anpassat för dagens och framtidens kollektivtrafik där resenärerna har större frihet att själva köpa och hantera sina biljetter, säger trafikdirektör Christer Holmgren vid Kalmar länstrafik i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.