Lista: Nio klassiska filmer inför Halloween

Det finns en hel del gamla filmer att se för att komma i stämning inför Halloween. Vissa föredrar enbart skräck, men det finns faktiskt ett bredare utbud än så - både för barn och vuxna. Här är listan med några lite äldre filmer där en del även passar oss som är lättskrämda.
Publicerad 27 oktober 2020
Foto: Mostphotos
  • Ghost (1990) har Demi Moore och Patrick Swayze i huvudrollerna. Historien kretsar kring en ung man som mördas, men vars ande stannar kvar för att varna sin älskade för en överhängande fara.
  • Ghostbusters (1984) handlar om ett gäng forskare som bestämmer sig för att bli spökjägare. En dag får de ett mycket speciellt uppdrag och Ghostbusters ställs inför en uppgift som är mycket svårare än att fånga ett vanligt spöke.
  • För den lite yngre målgruppen är Casper (1995) en given favorit. Filmen handlar om ett litet spöke vid namn Casper. James Harvey och hans dotter Kat flyttar in i huset där Casper spökar, men han blir snabbt förälskad i Kat.
  • Tim Burtons film The Nightmare Before Christmas (1993) är en halloween och julfilm i ett! Jack Skellington som bor i Halloweentown är less på att skrämmas, men hamnar i Christmastown och får en ny, trevlig syn på tillvaron.
  • Edward Scissorhands (1990) är ännu en film av Tim Burton med Winona Ryder och Johnny Depp i huvudrollen. En ung man med saxar istället för händer lever ett ensamt liv, tills han en dag möter en tjej från samhället som introducerar honom till sin värld.
  • En skräckfilm för de som vågar: Halloween (1978) Femton år efter att ha mördat sin syster på Halloween-natten 1963 flyr Michael Myers från ett mentalsjukhus och återvänder till den lilla staden Haddonfield för att döda igen.
  • Sjätte sinnet (1999) En liten pojke berättar för en barnpsykolog varför han lever i ständig rädsla - han kan nämligen se och tala med de döda. Psykologen beslutar sig för att ta sig an fallet. Bruce Willis och Haley Joel Osment har huvudrollerna i denna klassiker.
  • Familjen Addams (1991) är en märklig familj som bor i ett gammalt hus. Två bedragare försöker lura till sig familjens förmögenhet genom att påstå att Gomez Addams bror har hittats.
  • Hocus Pocus (1993) En nyfiken ung man flyttar till Salem där han kämpar för att passa in, innan han väcker en trio av häxor som återuppstår trehundra år efter deras avrättning. Bette Midler, Kathy Najimy och Sarah Jessica Parker spelar systrarna Sanderson.
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.