GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Livsmedel dras tillbaka: Innehåller förbjuden kemikalie

Skånemejerier tvingas dra tillbaka två olika produkter, och uppmanar den som köpt produkterna att lämna tillbaka dem.
Publicerad 20 juli 2021
Foto: Pressbild

Produkterna det handlar om är Président Ljuva ostcréme stark 3,2 kg, bäst-före-datum 30/07-21 till 31/10-21, och Président Ljuva ostcréme laktosfri 3,2 kg, bäst-före-datum 23/09-21 till 31/10-21.

Anledningen är att Skånemejeriers leverantör av ingrediensen fruktkärnmjöl har informerat om att deras produkt innehåller växtskyddsmedlet etylenoxid, som är förbjudet i livsmedel inom EU. Fruktkärnmjölet har i sin tur använts i tillverkningen av de aktuella produkterna.

”Vi beklagar det inträffade och utreder nu tillsammans med leverantören vilka åtgärder som ska vidtas för att detta inte ska ske igen”, skriver Skånemejerier.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.