GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lokala aktörer inom gastronomi prisades på slottet

Smålands och Ölands Gastronomiska akademi delade ut priser och diplom till framstående personer inom det gastronomiska området. Prisutdelningen ägde rum den 29 november på Kalmar slott.
Publicerad 1 december 2022
Smålands och Ölands Gastronomiska Akademi, pristagare 2022
Smålands och Ölands Gastronomiska Akademi, pristagare 2022Foto: Smålands och Ölands Gastronomiska Akademi

Smålands och Ölands Gastronomiska akademi ut sitt stora pris samt diplom i sex kategorier. Akademiens Stora pris gick till Eva Gustavsson, Håks hård i Beteby på Öland. Motiveringen löd:

”För sitt kunniga och kvalitetsmedvetna arbeta som vinproducent på södra Öland. Sedan starten år 2001 har varumärket ”Under Ölands Sol” skapats och odlingarna vuxit. Nu består de av cirka 4 000 vinstockar.

Mottagare av diplom i följande kategorier:

Mat & Design: Maria Malmström, Stora Frö, Öland

Den offentliga måltiden: Jens Konradsson och Christian Persson med organisationen Visir i Kalmar

Destinations- och landsbygdsutveckling genom måltidsupplevelse: Magnus och Sara Nyman, Wallby Säteri, Vetlanda

Främjande av lokal förädling och konsumtion: Eva Gustavsson, Håks gård, Beteby, Mörbylånga, Öland

Främjande av lokal primärproduktion: Mikael Wik, Adelövs gård, Tranås

Yngre förmåga inom matkultur: Melker Jangmalm, Växjö

Smålands & Ölands Gastronomiska Akademi har till uppgift att initiera, inspirera, utveckla och uppmärksamma de genuina gastronomiska värdena i Småland och på Öland. Det är en ideell och politisk obunden förening vars verksamhet syftar till att främja gastronomiska värden och entreprenörskap utifrån regionens kulturella traditioner.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.