GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lokala verk har ropats hem för storbelopp

I slutet av förra året klubbades en av Per Ekströms Ölandsbilder, en vy från Mörbylånga, för 42 682 kronor. I samma veva kunde två blomstermålningar av den tidigare Kalmarbon Lotta Lasersteins säljas för totalt 64 000 kronor.
Ivar Morsings tavla kan ha varit den dyraste i Kalmarområdet på lång tid.
Ivar Morsings tavla kan ha varit den dyraste i Kalmarområdet på lång tid.
Foto: Johan Auktionsfirma

Nyligen såldes återigen Kalmarkonst för höga värden. Ett av verken är Arthur Percys ”Fönsterstilleben” från hans hem i Vickleby som sticker ut. Auktionen avslutades på 46 000 kronor, vilket möjligen är det högsta pris som inbringats under 2000-talet i Sverige. En annan auktion som sticker ut är en affär som involverar ett verk i olja av Ivar Morsing. Målningen, sägs vara det högsta auktionspriset i Kalmarområdet under lång tid, och såldes för 16 000 kronor.

Enligt Kalmargalleristen Jonas Hellberg växer intresset för lokal konst. Inte enbart i hemmet, utan även på arbetsplatser.

– Anledningen till att företagen eftersöker detta i dag, ligger inte enbart i deras grafiska profil, utan också att de vill visa sig lokala. Genom att ha exempelvis lokal konst på väggarna, visar att du bryr dig om det lokala och har kännedom om närområdet som du stolt kan berätta om, säger han i en tidigare intervju i KalmarPosten.

Läs mer