GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man från Kalmar häktas misstänkt för terroristbrott i Visby

En 32-årig man, skriven i Kalmar, begärdes under onsdagen häktad misstänkt för terroristbrott genom mord och för förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord. Detta efter att han ska ha knivhuggit en kvinna i 65-årsåldern till döds i centrala Visby den 6 juli. Han häktades senare under onsdagen den 20 juli.
Publicerad 20 juli 2022
Foto: Mostphotos

På onsdagen den 6 juli knivhöggs en kvinna i 65-årsåldern i centrala Visby under den pågående Almedalsveckan. Torsdagen den 7 juli begärdes en 32-årig man, skriven i Kalmar, häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Den 8 juli häktades han.

Några dagar senare meddelade Åklagarmyndigheten att brottsmisstankarna ändrats till terroristbrott genom mord samt för förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord.

Under onsdagen den 20 juli skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande att mannen nu har begärts häktad misstänkt för terroristbrott genom mord och för förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord. Dessa misstankar har mannen delgivits tidigare. Senare under dagen rapporterar Sveriges Radio P4 Gotland att mannen blivit häktad.

Polisen ber om allmänhetens hjälp med bild- och filmmaterial kring tidpunkten då händelsen inträffade. Det gäller den 6 juli klockan 13:40-14:00 på Donners plats i Visby. Om någon har bilder eller filmer sparade från den tiden och platsen så önskar polisen att man tar kontakt via telefonnummer 0761-34 38 96.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.