unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Man misstänks för vanvård av katt – tycker det är en ”skitsak”

En man i 65-årsåldern från länet står åtalad vid Kalmar tingsrätt misstänkt för brott mot djurskyddslagen efter att ha brustit i sin tillsyn av sin katt.
Foto: Polisens förundersökning

Kattens päls var kraftigt tovad med sår under tovorna. Dessutom hade katten utväxter på buken och skulle snarast ha givits vård eller avlivats, vilket inte har skett.

I förhör berättar en veterinär att katten kände obehag och smärta när den berördes och att det inte det inte fanns någon tvekan om att katten led svårt. Enligt veterinären var det uppenbart för vem som helst att katten var sjuk och vanvårdad.

I ett telefonförhör med mannen vill han inte svara på några frågor utan kritiserar systemet, åklagaren och polisen för att man ”tar upp en sådan här skitsak”.

Läs mer