GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man ska ha sprungit runt med kniv i centrala Kalmar

Under natten mellan fredagen och lördagen har polisen hanterat flera ärenden i Kalmar län.
Publicerad 18 juni 2022 • Uppdaterad 18 juni 2022
Foto: Z1B/Mostphotos

Vid 01-tiden stoppas en 17-årig kille på fatbike i Berga. Han kontrolleras av polisen och misstänks därefter för olovlig körning samt rattfylleri.

Vid Kalmar centralstation runt samma tid stoppas en personbil för kontroll. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för drograttfylleri och medtags av polis för provtagning.

Vid 05-tiden stoppas ytterligare en personbil för kontroll, den här gången i Emmaboda. Föraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för rattfylleri och medtags för provtagning.

Under natten ska även en man i 25-årsåldern, enligt vittnen, setts springa runt med kniv. Han ska enligt polisen ha synts till på flera olika adresser i centrala Kalmar, bland annat på Esplanaden.

– Någon ringer in till polisen och tycker det känns sådär att han springer runt med kniven, säger Kim Hild vid polisregion syd.

Nu är mannen misstänkt för olaga hot då han hållit i kniven och sprungit mot en man i 20-årsåldern, vilket framkallat rädsla. Han är även misstänkt för misshandel då han ska ha hållit fast en persons händer bakom ryggen. Det finns flera vittnesuppgifter, både från inringare men även från väktare och ordningsvakter.

Tre personer ska ha omhändertagits för LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, i Kalmar.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.