Annons

Man stack kvinna i benet med kniv och trotsade kontaktförbud

En man i 35-årsåldern döms vid Kalmar tingsrätt för att vid upprepade tillfällen ha utsatt en kvinna för misshandel och hot.
Publicerad 3 april 2023
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.Foto: Hedda Ottestam

Mannen döms nu för grov fridskränkning, barnfridsbrott, misshandel och olaga hot. Han döms även för flera fall av rattfylleri, olovlig körning, narkotikabrott och skadegörelse.

Mannen har utsatt en kvinna, som han tidigare varit i relation med, för upprepade fall av misshandel och hot. Bland annat har han stuckit en kniv i hennes ben och slagit henne i ansiktet. Han har även, trots kontaktförbud, bankat på kvinnans dörr och fönster till hennes bostad i södra Kalmar län. Han har också ringt och skickat sms till henne och kört framför hennes bil med sin cykel för att få henne att stanna.

Annons

Mannen har även slagit sönder fönsterrutor till kvinnans bostad, slagit sönder en TV med en yxa samt skurit sönder däcken till kvinnans bil. Utöver detta har han även kört på ett av deras barn med sin cykel.

Då misshandeln av kvinnan bevittnats av barnen döms mannen även för barnfridsbrott.

Mannen döms också för rattfylleri och narkotikabrott då han vid tre tillfällen under 2020 och 2021 kört bil påverkad av amfetamin.

Påföljden blir fängelse i ett år och nio månader. Mannen ska även betala skadestånd på sammanlagt 118 400 kronor till kvinnan. Dessutom ska han betala skadestånd på sammanlagt 20 500 kronor till barnen.

Mannen förekommer sedan tidigare under 17 avsnitt i belastningsregistret och har tidigare dömts för misshandel, olaga hot, skadegörelse, bidragsbrott och narkotikabrott.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons