Annons

Många Eon-kunder fortfarande strömlösa i länet

Under tisdagen vid lunchtid var 290 Eon-kunder i Kalmar län och Blekinge fortfarande strömlösa efter stormen Malik. Eon räknar med att strömmen ska vara tillbaka för alla under tisdagskvällen.
Kalmar • Publicerad 1 februari 2022
Foto: Eon

– Vi har en hel del träd på ledningarna, så vi måste periodvis stänga av strömmen i olika områden för att få bort träden, säger Eons regionchef Peter Hjalmar i ett pressmeddelande.

Arbetet med att reparera och återställa elnätet har nu börjat och kan ta flera veckor. I Kalmar län och Blekinge arbetar montörer och maskiner med att byta ut knäckta ledningsstolpar, stormskadade ledningar och transformatorer.

Annons

– Det är ett omfattande och grannlaga arbete, som kommer att ta veckor. Men tack vare mycket stora investeringar i stormsäkringar efter stormen Gudrun torde våra kunder inte märkbart påverkas, säger Peter Hjalmar.

Privatpersoner och skogsägare avråds från att utföra eget röjningsarbete.

– Ser du träd som fallit på en ledning, så anmäl det till vår digitala tjänst på webbsidan. Gå inte nära ledningar, det kan vara livsfarligt.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons