GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Veckans profil

Martin Willsund: ”Ganska säker på att jag är bättre för föreningen utanför sargen”

Han är sedan september 2021 marknadsansvarig i FBC Kalmarsund, men var med som spelare redan när föreningen bildades tio år tidigare. Han har många bollar i luften samtidigt, men när han ska varva ner, ja, då åker han helst till tippen och slänger skräp. Möt veckans profil – Martin Willsund.
Publicerad 26 mars 2022
Martin Willsund är veckans profil
Martin Willsund är veckans profilFoto: Mattis Andersson, (ÖB)

Profilen

Namn: Martin Willsund

Ålder: 29 år

Familj: Sambo med Ellen

Bor: Färjestaden

Kommer från: Vickleby

Jobbar som: Marknadsansvarig i FBC Kalmarsund

Beskriv dig själv med tre ord: Social, driven och målmedveten

Godmorgon, när klev du upp i dag?

– Klockan sju.

Hur startar du helst dagen?

– Inga speciella morgonrutiner, brukar bli raka vägen till kontoret. Ibland händer det oväntade att jag tar mig till gymmet.

Hur rekryterades du till FBC Kalmarsund och vad vill du utveckla inom verksamheten?

– Klubbchef Pelle Viberg hörde sig för och jag insåg snabbt att detta passar mig just nu. Jag var med som spelare när föreningen bildades 2011 och har ett stort hjärta för föreningen. Detta i kombination med min bakgrund i yrkeslivet gör oss till en bra match. Jag vill fortsätta ta oss framåt på marknadssidan och ge föreningen ännu bättre förutsättningar för sportsliga framgångar. Jag drömmer om SM-Guld till FBC Kalmarsund.

Vad innebär ditt jobb som marknadsansvarig på FBC Kalmarsund?

– Jag arbetar främst med våra partners med allt vad det innebär, från att skriva avtal till att leverera värden. Utöver underhållningen innanför sargen så arbetar vi mycket med vårt partnernätverk som vuxit snabbt och det gör oss attraktiva för näringslivet.

Hur ser ditt innebandyintresse ut?

– Jag har alltid haft ett stort innebandyintresse sedan barnsben. Som spelare har jag vunnit flera guld i Gothia Cup, spelat VM och Finnkamp med U19-landslaget. Jag har även SSL-matcher på meritlistan. Men jag är ganska säker på att jag är bättre för föreningen utanför sargen.

Hur gör du för att varva ner?

– En konstig sak är att jag gillar att åka till återvinningen och slänga skräp. En mindre konstig sak är ett varmt bad i jacuzzin.

Vad gör du en ledig dag?

– Jag mår bra utav någon form av träning, numera räknar jag in padel i kategorin träning. Sedan umgås jag gärna med familj och vänner.

Berätta mer om ditt intresse för padel!

– Jag har som så många andra fastnat i padelträsket. Spelar flera gånger varje vecka och är även utbildad padelinstruktör. Jag är projektledare för ungdomsturneringen Synsam Padel Cup som anordnas i samband med Victoriadagarna i Borgholm, på Padel Arena Borgholm. Det är barn och ungdomar som är Padelsveriges framtid, “vi” andra har ingen chans mot spanjorerna.

Hur tacklar du en motgång?

– Pratar och ventilerar med människor i min omgivning som jag litar på, sedan försöker jag se framåt mot nya mål. Varje motgång är ett steg närmare en framgång.

En person du ser upp till?

– Hmm, bra fråga! Jag har personer i min omgivning som jag inspireras extra utav. En av dem är min mamma, Ann. Hon har mycket erfarenhet i yrkeslivet som jag ofta kan ta lärdom av. Men framförallt är hon ju min mamma, haha.

Har du en bucket list, och vad står det i så fall på den?

– Jag har varit ganska duktig på att göra det jag vill och jag hoppas fortsätta så hela livet. Jag har ingen bucket list men en sak jag skulle vilja uppleva är att åka på en safari-resa.

Vad läser/lyssnar eller tittar du helst på?

– Det går i perioder. Det blir inte alls mycket tv-tid för mig, men just nu är det Farmen som rullar i bakgrunden när vi äter hemma. I musikväg blir det mycket svenska låtar i en salig blandning.

Vad är fredagsmys för dig?

– God mat och dryck.

Tre kändisar du gärna skulle bjuda på middag?

– Lionel Messi skulle få det första inbjudningskortet, utan tvekan. Som bordskamrater får han Rafael Nadal och Paquito Navarro.

Vad skulle du bjuda på?

– Mitt register i köket är ytterst begränsat men det blir Toast Skagen, där är jag vass.

Vem skulle du ta med dig till en öde ö?

– Per Viberg, han hittar ett sätt att ta oss därifrån.

Du jobbade tidigare åtta år hos Lindmark Media, vad tar du med dig för erfarenheter från ditt gamla jobb till ditt nya jobb?

– Jag är verkligen glad för åren på Lindmark Media. Det har varit den bästa skolan för min del. Där tog jag kliv från nyanställd säljare till ansvarig för ett eget team med personalansvar där jag också satt med i företagets ledningsgrupp, så det har varit en oerhört lärorik resa som jag kommer ha mycket nytta utav idag och i framtiden.

Hur ser du på framtiden?

– Jag vill fortsätta utvecklas, skaffa familj och lära känna fler trevliga människor. Med mindre krig och sjukdomar så ser framtiden ljus ut.

Vad ser du fram emot just nu?

– Slutspels- och kvaltider i innebandy och sommar på Öland.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.