Annons

Bensinstöld, rattfylleri och motsträviga män

Under natten mot söndagen har polisen i länet haft det relativt lugnt. Det som sticker ut är en drivmedelsstöld och två rattfyllerier.
Publicerad 11 september 2022
Foto: JONAS BRODD/MOSTPHOTOS

Strax efter midnatt får polis samtal från allmänheten om en person som beter sig mystiskt vid en personbil i Blomstermåla.

– Man ser att någon håller på och fifflar med tanken och sedan lämnar platsen på någon elsparcykel. Det visar sig när vi kommer fram till platsen att man borrat hål i tanken, säger Sara Andersson, presstalesperson vid polisens ledningscentral i Malmö.

Annons

Under natten stoppar polis en personbil i Berga, Kalmar, för en rutinkontroll.

– Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks vara narkotikapåverkad och blir misstänkt för drograttfylleri och eget bruk. Han blir medtagen för provtagning.

På E22 i höjd med Påskallavik stoppar polis en bil med två motsträviga män.

– Föraren blåser positivt i vårt sållningsinstrument och medtas till station för vidare provtagning. Där vägrar föraren blåsa i vårt bevisinstrument och får åka vidare för blodprov istället.

Passageraren blev inte lämnad på E22. Han var så pass berusad att han fick nyktra till på polisstationen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons