GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Någon tankade för 15 000 kronor med stulet företagskort

Ett företag baserat i Nybro skulle betala en faktura då de såg något som stack ut. Ett stulet bankkort ska ha använts för att tanka på flera olika platser i länet, till ett sammanlagt värde av 15 000 kronor.
Nybro • Publicerad 23 november 2021
Foto: Mostphotos

Vid över tio olika tillfällen mellan datumen 16-19 november ska en okänd person ha tankat med ett stulet företagskort. Tankningarna ska ha gjorts i Nybro, Mönsterås och Kalmar. De ska ha skett olika tider på dygnet och varje gång uppgått till cirka 500 kronor vardera.

– Företaget säger att de haft inbrott i en av sina bilar och att det kan ha varit då som betalkortet tillgripits, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral i Malmö.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet som rubriceras som kortbedrägeri.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.