GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nästa vecka öppnar drop-in vaccinationer över hela länet

Den 20 och 27 oktober har du som ännu inte är vaccinerad mot covid-19 möjlighet att komma på drop-in besök bland hela länets hälsocentraler.
Publicerad 13 oktober 2021 • Uppdaterad 13 oktober 2021
Skylt från en drop-in vaccinering i Norrliden.
Skylt från en drop-in vaccinering i Norrliden.
Foto: Region Kalmar

Snart erbjuder samtliga offentliga hälsocentraler och privata mottagningar inom Hälsoval Kalmar län drop-in vaccinering mot covid-19. Onsdag den 20 oktober klockan 15:00-18:00 och onsdag den 27 oktober samma tid. Detta gäller för alla som är 16 år och äldre. De enda undantagen är Husläkarcentrum och Slottsfjärden i Kalmar och Riddarhusläkarna i Västervik.

De som vill vaccinera sig under drop-in tiden behöver inte förhandsboka besöket. Det enda som krävs är legitimation. Är du under 18 år behöver du också en underskriven samtyckesblankett.

Även länets tre sjukhus kommer samma tid erbjuda drop-in-vaccinationer:

  • Länssjukhuset i Kalmar, infektionsmottagningen, hus 16, plan 2.
  • Oskarshamns sjukhus, Blå kustens hälsocentral, plan 6.
  • Västerviks sjukhus, dialysmottagningen, hus 20, plan 7
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.