GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nästan 470 000 doser vaccin har getts sedan ett år tillbaka

Under veckan är det ett år sedan den första dosen covidvaccin gavs i Kalmar län. Sedan dess har totalt 468 634 doser getts, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.
Publicerad 31 december 2021
Foto: Region Kalmar län

Den 28 december var det exakt ett år sedan som den första dosen covidvaccin delades ut till boende i Kalmar län.

– Det är en fantastisk insats som skett av en lång rad vaccinatörer på hälsocentraler, vaccinationscentraler, sjukhusen och i vaccinationsbussen. Inte minst märks det nu när vi som bäst ger påfyllnadsdosen till dem som tidigare fått två doser, säger läkemedelschef Mathias Landerdahl i pressmeddelandet.

Enligt Region Kalmar läns statistik har nästan hälften, 48,7 procent, av befolkningen över 12 år antingen fått en tredje dos eller bokat en tid.

Bland de som är över 60 år har 84,1 procent fått en tredje dos eller bokat en tid.

Totalt har 85 508 personer fått en tredje dos vaccin i Kalmar län.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.