GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Natten enligt polisen: Har hanterat narkotikabrott, dykolycka och rattfylleri

Under natten mellan lördag och söndag har polisen hanterat diverse olika ärenden runt om i länet.
Publicerad 24 juli 2022
Foto: Agnes Aronsson

”Under natten har vi hanterat ärenden som grovt rattfylleri, omhändertaganden av berusade personer, sjukvårdsfall tillsammans med ambulans och räddningstjänst. Samt narkotikabrott både eget bruk och innehav av narkotika”, skriver ingripandepolisen Kalmar-Öland på sin Facebook.

Samtal kom in till SOS Alarm vid 03.15 om en dykolycka vid en camping i Borgholms kommun. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. Skadeläget för personen är för närvarande okänt.

Enligt Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral, har natten dock varit relativt lugn för polisen. Två personer i Kalmar ska ha omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

– Det har varit två fall av fylleri, en viltolycka och ett fall av ringa narkotikabrott under natten. Narkotikabrottet var i Borgholm.

Vid 22.45 på lördagskvällen larmades polisen med anledning av ett misstänkt rattfylleri i Smedby, Kalmar.

– Det var uppringare som såg att en personbil framfördes vingligt, kontaktade polis och vi åkte dit, säger Calle Persson.

En kvinna i 50-årsåldern är nu misstänkt för rattfylleri.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.