Annons

Natten enligt polisen: Mordförsök, rattfylleri och våldsamt motstånd

Under natten till söndagen skedde ett mordförsök i Nybro. Flera misstänks även för narkotikabrott, och en person gjorde våldsamt motstånd mot polisen på Larmtorget i Kalmar. Efter en trafikolycka i Algutsrum i natt misstänks en man för grovt rattfylleri.
Publicerad 31 oktober 2021
Foto: Sten-Åke Stenberg/Mostphotos
Foto: Sten-Åke Stenberg/Mostphotos

Under natten till söndagen inträffade ett bråk i en lägenhet Nybro och polisen larmades till platsen. En person fördes till sjukhus och en man har anhållits misstänkt för mordförsök.

LÄS MER HÄR:

Annons

Flera personer har omhändertagits för fylleri i natt.

– Det har varit mycket fylla. Framförallt i Kalmar där vi har omhändertagit 13 stycken personer. Totalt har vi omhändertagit 19 i länet, för det var även tre stycken i Oskarshamn och tre i Västervik, säger Ulrik Lang, stationsbefäl vid polisen i Kalmar.

Personerna har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Under natten har det även varit en del drogrelaterade ärenden gällande innehav och bruk av narkotika, samt ett fall av våldsamt motstånd.

– Vid halv tolv i natt är det en herre som anträffas på Larmtorget i Kalmar av patrull. Han omhändertas för berusning. Då gör han motvärn och är nu misstänkt för våldsamt motstånd, och även narkotikabrott - innehav och bruk. Det görs provtagning för berusningen och narkotikan. Det ska hållas förhör, säger Stefan Tunsäter, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Vid 00.38 inkom ett larm till SOS Alarm gällande en singelolycka i AlgutsrumÖland.

– I Algutsrum var det en bil som gick av vägen. Föraren blir misstänkt för grovt rattfylleri och mannen , som var själv i bilen, är född -87. När han anträffas visar han tecken på alkoholpåverkan, säger Ulrik Lang, stationsbefäl.

Under natten ska det ha varit lugnt i Emmaboda kommun och Mönsterås kommun. Under lördagseftermiddagen inträffade ett rånförsök av en äldre dam i Blomstermåla.

LÄS MER HÄR:

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons