GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Natten enligt polisen: Skadegörelse efter bråk i bostad

Publicerad 23 juli 2022
Foto: Agnes Aronsson

Under natten har tre personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Två av dem ska ha omhändertagits i Borgholms kommun och en i Kalmar. I Kalmar har polisen även tagit en person för ringa narkotikabrott.

På sin Facebooksida går polisen i Kalmar och på Öland ut och berättar om natten.

”Nattens arbetspass har varit varierande, stundtals lugnt och stundtals full fart. Trots att det inte varit så mycket folk i omlopp i centrala Kalmar har det förekommit bråk och minst en grov misshandel. Några enstaka personer har omhändertagits för sin berusning, en av dem fick köras ända från Löttorp till Kalmar”, skriver de.

Polisen i Nybro gjorde under natten en kontroll.

– Vi gjorde en kontroll av personer på Kungshallsvägen och en av dem ska ha haft kniv på sig, säger Calle Persson, polisens presstalesperson i region syd till KalmarPosten.

Mannen som nu misstänks för brott mot knivlagen är i 35-årsåldern.

En bostad i Nybro ska dessutom ha utsatts för skadegörelse under natten.

– Någon ska ha slagit sönder något i en bostad efter ett bråk. De är förmodligen bekanta med varandra, men vi har ingen uppsatt som misstänkt, säger Calle Persson.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.