Annons

Nio av tio i länet har tagit första dosen vaccin

Allt fler i länet har tagit första, andra och tredje dosen vaccin mot covid-19, enligt statistik från Region Kalmar län. Länet ligger fortsatt över genomsnittet i landet.
Publicerad 11 februari 2022
Foto: Mostphotos

62,9 procent av länets invånare över 18 år har fått en tredje dos vaccin. Motsvarande siffra i hela landet är 53,3 procent.

Den senaste uppdateringen från Folkhälsomyndigheten, som sträcker sig fram till den 6 februari, visar att 88,7 procent av invånarna i Kalmar län över tolv år har tagit en första dos vaccin. 86,9 procent har även tagit en andra dos.

Annons

Motsvarande siffra för hela landet är 86,4 procent för första dosen och 83,6 procent för andra dosen.

Det finns fortfarande möjlighet att ta sin första, andra eller tredje dos vid länets hälsocentraler. För att ta en tredje dos krävs att man är över 18 år och att det gått minst tre månader sedan man fick sin andra dos. Bokning görs via 1177.se.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons